Shadow

În România, “romii nu au probleme speciale”

În România, romii nu au probleme speciale, spune deputatul Mădălin Voicu.

Invitat la Radio România, Mădălin Voicu a precizat că această etnie are aceleaşi probleme cu întreaga populaţie a ţării.

Amnesty International a publicat, astăzi, un raport din care reiese că statele Uniunii Europene nu-i protejează pe romi suficient, aceştia fiind din ce în ce mai des victime ale violenţelor în Europa.

Organizaţia internaţională recomandă guvernelor să se asigure că poliţiştii nu utilizează disproporţionat forţa în timpul intervenţiilor în taberele de romi, să-i urmărească cu mai multă eficacitate pe cei care comit acte cu caracter rasist şi să întocmească statistici cu privire la violenţele împotriva romilor.

Integrarea romilor, o problemă a tuturor

România ar putea câştiga miliarde de euro anual din taxe şi ar putea avea o economie mai productivă dacă ar integra minoritatea romă în societate, arată rezultatele unui studiu al Băncii Mondiale publicat ieri.

Asociaţiile pentru drepturile omului au criticat dur autorităţile din România că nu depun suficiente eforturi pentru a îmbunătăţi nivelul de trai şi ocuparea în rândul comunităţii de romi în număr de circa 2, 5 milioane, respectiv 6% din populaţie, relatează şi Reuters.

Pe de altă parte, este o problemă a noastră, a tuturor, şi a UE, în primul rând.

Zilele trecute a avut loc la Bruxelles summitul european pentru integrarea romilor în care au fost discutate progresele realizate în acest sens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *