Shadow

Povestea blestemului unor tigani romani asupra unui club din Anglia

Povestea blestemului unor tigani romani asupra unui club din Anglia

Superstitiile sunt la putere in lumea fotbalului, mai ales dupa ce Benfica a pierdut din nou o finala de cupa europeana.

In cazul portughezilor, suporterii nu-i considera vinovati pe antrenori sau jucatori, ci pe ungurul Bela Guttman si al sau blestem.

Presa din Anglia a scormonit in cautarea unor alte blesteme si a dat si peste unul al unor tigani romani!

“Cand formatia Derby Country a pus mana pe terenul de baschet in 1895 a gonit un grup de tigani romani, care folosea o parte din acel teren.

Legenda spune ca acei tigani au blestemat clubul, spunand ca n-o sa castige niciodata Cupa Angliei! Iar in perioada 1896-1903, Derby a ajuns de trei ori in finala, dar n-a ridicat niciodata trofeul.

Urmatoarea data cand a ajuns in ultimul act, in 1946, un reprezentant al clubului a mers sa se vada cu tiganii si sa-i roage sa ridice blestemul. Apoi, Derby a castigat finala cu Charlton”, noteazaBleacher Report.

8 e numarul de finale pierdute de Benfica dupa blestemul lui Bela Guttman, care, in momentul in care plecat de la echipa (1962), le-a urat lusitanilor sa nu mai castige niciun trofeu european in urmatorul secol. Tehnicianul maghiar era nemultumit ca nu a primit niste bani in plus dupa castigarea Cupei Campionilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.