Shadow

Titus Corlăţeanu: România nu a primit decât 500 milioane de euro pentru integrarea romilor

Titus Corlateanu a tinut sa precizeze ca informatiile venite din Europa care vorbesc despre miliarde oferite Romaniei pentru integrarea tiganilor sunt doar povesti. In realitate, UE a oferit 500 milioane de euro pentru acest segment.

Reactia ministrului de Externe vine ca un raspuns la acuzatiile unor politicieni din Franta, care vorbeau despre sumele mari alocate Romaniei de la bugetul european pentru incluziunea romilor.

“Povestile spuse prin alte tari europene cu miliardele si miliardele de euro puse la dispozitia Romaniei pentru integrarea sociala a rromilor sunt neadevarate. In tot ciclul financiar bugetar al UE 2007 – 2014, pentru incluziunea sociala, ceea ce nu inseamna numai rromi, Romania a avut la dispozitie putin peste 500 de milioane de euro.

Dar sunt alte tari europene unde se manifesta problema legata de integrarea rromilor (…) care au avut miliarde si miliarde de euro la dispozitie, ar trebui sa le punem intrebarea cum au folosit acesti bani”, a declarat Corlatean, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta la Nadlac.

In ultima perioada, politicienii din Hexagon au avut o serie de declaratii privind problema romilor si aderarea Romaniei la Schengen. Problema migrarii, in special a membrilor etniei rome, se afla in centrul unei polemici dure in Franta, inaintea alegerilor municipale si europene.

Leave a Reply

Your email address will not be published.