Ţiganii se bat în nunţi „împărăteşti”

Fenomenul nunţilor ţigăneşti din Europa, care sfidează orice regulă, ia amploare. Rromii mai „săraci” din România nu se lasă mai prejos şi vor să ţină pasul. Pe youtube sunt zeci de filmuleţe cu nunţi ţigăneşti, care din care mai „împărăteşti” şi mai „regale”. Într-una din ele, apare chiar baştanul Ionelaş Cârpaci.

În urmă cu câteva luni, pe internet a apărut un filmuleţ cu un botez ţigănesc, cu alai de lux, care bloca oraşul german Frankfurt am Main. În imaginile respective, este vorba de o nuntă din luna iulie, când fiica lui Crinu, un ţigan de mătase foarte bogat, care locuieşte în Frankfurt am Main, Germania, se căsătoreşte. La eveniment este invitată toată „spuma” ţigănească, inclusiv lideri ai rromilor din Bucureşti. Pentru fastuoasa petrecere este închiriat un palat din oraşul german Hanau. „Când am ajuns acolo, cânta o fanfară. Cum a ajuns nunta la palat, s-au oprit şi au rămas mască”, a povestit cameramanul care a filmat evenimentul, profesorul Florin Lipovan.

O săptămână mai târziu, Crinu revine în scenă, în Germania, de această dată în calitate de naş de botez la fiul lui Tohari Cârpaci. Hummer, BMW, Mercedes au fost mărcile din alaiul de maşini care a blocat autostrada. „I-a avertizat poliţia pentru că mergeau pe autostradă cu 30 de kilometri la oră în paralel. Au spus să nu mai filmăm, dar mai ales să nu mai staţionăm pe banda de urgenţă”, a mai spus cameramanul. Acesta povesteşte că în oraş un tramvai a aşteptat să treacă maşinile de lux, iar nemţii de rând au rămas impresionaţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.