Shadow

O americancă de la Corpul Păcii vrea să trimită romii botoşăneni la muncă

Primăria municipiului Botoşani în parteneriat cu Asociaţia „Renaşterea Botoşăneană” şi un voluntar al „Corpului Păcii” („Peace Corps USA”), Deborah Buckley (foto) derulează un proiect iniţiat de organizaţia neguvernamentală locală intitulat „Minţi deschise, porţi deschise” şi care are ca scop principal reintegrarea romilor în societate.

Proiectul are 2 componente, respectiv îmbunătăţirea imaginii comunităţii romilor la Botoşani şi diminuarea prejudecăţilor care există faţă de romi. Printre activităţile proiectate: evenimente publice, animaţie stradală/ flash mob, scenete de teatru inspirate din poveşti de succes ale tinerilor romi din Botoşani. De asemenea, se oferă sprijin pentru tineri romi, selectaţi după anumite criterii, în dezvoltarea unei cariere profesionale. Activităţi principale: înscrierea unor tineri romi la cursuri de calificare profesională, sprijin pentru iniţierea unor afaceri private, program de stagiatură, ucenicie, bursa locurilor de muncă.

Creşterea şanselor de integrare a romilor prin angajarea lor în muncă, depăşind tendinţele de discriminare care se mai manifestă încă în societatea noastră.

Sprijin efectiv pentru tinerii selectaţi în dezvoltarea lor personală şi construirea unei cariere profesionale.

În acest moment, proiectul se află în faza de pregătire când echipa de proiect împreună cu tinerii romi selectaţi, dar şi cu anumite instituţii (de exemplu: Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Inspectoratul Şcolar Botoşani, unităţi şcolare, ONG-uri din Botoşani, din ţară şi din străinătate), identifică cele mai bune mijloace pentru atingerea obiectivului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *