Shadow

Romii au interzis în universitățile militare

Ministerul Educației a făcut public numărul de locuri bugetate la universitățile din România. Unu la sută dintre locuri sunt rezervate romilor, singurele instituții de învățământ superior în care aceștia nu au alocate locuri sunt cele militare.

Aproximativ 600 de romi vor primi locuri subvenționate de stat în învățământul superior, per total numărul acestora reprezintă aproximativ 1% din numărul total alocat.

Pentru anul universitar 2013 – 2014 sunt alocate 61.226 de locuri subvenționate de la bugetul de stat. Dintre acestea 589 sunt alocate în mod special studenților de etnie romă.

Totuși, dintre cele 57 de unități de învățământ acreditate la nivel național și care au primit locuri bugetate de la stat, șapte nu au locuri destinate studenților de naționalitate romă. Acestea sunt universitățile militare, Academia Tehnică Militară, Academia Națională de Informații “Mihai Viteazul”, Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza, Academia Forțelor Aeriene “Henri Coandă” din Brașov, Academia Navală “Mircea cel Bătrân” din Constanța, Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu și Institutul Medico-Militar .

În total aceste școli au primit în total 1.004 locuri bugetate de stat. O particularitate fiind aceea că pentru anul universitar viitor nu vor fi locuri fără plată la Universitatea Națională de Apărare “Carol I” din București.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *