Shadow

Cazati gratis de primarie, romii si-au vandut calorifelele din locuinte

Acestia au fost evacuati de pe domeniul public de Primaria Eforie pe care i-a cazat intr-un internat.

Pentru vedea care este situatia romilor evacuati de pe domeniul public de Primaria Eforie, senatorul Ecaterina Andronescu le-a facut o vizita. Insotita de primarul Ovidiu Brailoiu si de inspectorul scolar general Raducu Popescu, senatorul a vizitat locatiile puse la dispozitie de catre Primarie familiilor de romi evacuati de pe terenurile ocupate abuziv.

Cu ocazia vizitei, senatorul a aflat ca romii au furat intr-o noapte caloriferele si poarta metalica de la internatul unde au fost cazati si le-au vandut, scriu jurnalistii de la replicaonline.ro.

„Sa-si duca copii la scoala, doar 8 merg la scoala din 30. Nu trebuie sa ne ascundem dupa copii, sa ne asiguram un trai. Au fost evacuati pentru ca acolo se vor face blocuri. Din 2004 ne confruntam cu lipsa locuintelor. Urmeaza sa se faca faca pe acel teren 4 blocuri. Am facut sesizare la Guvern pentru finantare. Pana atunci incercam sa asiguram conditii de trai acestor persoane, cu conditia sa nu mai fure instalatiile electrice si sa nu mai sustraga tot ce este metal. (…) Acolo este bulevardul soarelui, oamenii au case acolo, haideti sa nu mai vedem doar lucrurile rele. Strainii sa se calmeze si daca pot ajuta, sa ajute. Si ceilalti edili de unde sunt persoanele de etnie roma, sa se implice”, a explicat primarul Ovidiu Brailoiu.

Intrebat daca munceste vreunul dintre romi, primarul a spus:„Nu! Daca va spun din ce se intretin, unii se vor supara”.

Ecaterina Andronescu a vizitat cladirile si a stat de vorba cu micutii. Un adolescent nu a vrut sa stea de vorba cu ea. „Nu merg la scoala, hai si lasa-ma”, i-a spus el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *