Shadow

O familie de romi din Slovacia a pierdut un proces prin care încerca să blocheze adoptarea propriilor copii de către un cuplu homosexual

O familie de romi din Slovacia a pierdut, sâmbătă, într-o instanţă din comitatul britanic Kent, procesul prin care încerca să blocheze adoptarea propriilor copii de către un cuplu homosexual, informează „The Independent”.

La începutul acestei luni, Înalta Curte din Marea Britanie a hotărât să respingă recursul intentat de către cei doi părinţi de orginie romă. Aceştia au încercat să blocheze o decizie judecătorească prin care cei doi copii ai lor, în vârstă de doi şi patru ani, ar urma să facă parte dintr-o familie cu doi părinţi de acelaşi sex. În cursul audierilor, cuplul rom a acuzat judecatorii din comitatul Kent că încearcă să înstrăineze copiii de propriii părinţi şi de comunitatea lor. Totodată, părinţii romi au mai susţinut că o asemenea decizie nu ţine cont de identitatea copiilor, iar, în viitor, odraslele lor ar putea avea probleme psihologice. Cei doi copii de origine romă au fost luaţi în custodia autorităţilor britanice, după ce părinţii au fost acuzaţi de neglijenţă. Autorităţile din Marea Britanie, în referatul lor, au notat că cei doi copii erau bătuţi şi deseori neglijaţi, acuzaţii respinse de către cuplul de romi. Ca urmare, instanţa a hotărât că cei doi copii vor putea avea un viitor mai bun pe termen lung, dacă sunt daţi spre adopţie. Potrivit fundaţiei de caritate „Copiii aparţin părinţilor”, din Slovacia, cuplul de romi va depune o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Reprezentanta fundaţiei, Lucie Boddington, a declarat pentru postul BBC că familia de romi „a dorit ce e mai bun pentru copiii lor”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *