Trei funcţionari ai Primăriei Timişoara au fost trimişi în judecată pentru retrocedări ilegale. Nicuşor Miuţ e pe listă

Fostul şef al Direcţiei de Patrimoniu din cadrul Primăriei Timişoara – Nicuşor Miuţ, alături de Ioana Ciucur şi Monica Rudneanu au fost trimişi în judecată după ce poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, au finalizat cercetările în dosarul retrocedării ilegale a unui imobil din Capitala Banatului.

Celelalte persoane sunt acuzate oficial de abuz în serviciu, după ce au retrocedat ilegal corpul B al clădirii de pe Bulevardul Mihai Vitezu , deşi acesta nu fusese dobândit de proprietar printr-o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, decizie care viza doar corpul A. Învinuţii sunt Nicuşor Miuţ, fostul şef al Direcţiei de Patrimoniu din cadrul Primăriei Timişoara, alături de Ioana Ciucur şi Monica Rudneanu.

În cursul lunii octombrie a anului trcut, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, cu avizul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au dispus începerea urmăririi penale faţă de cinci persoane, actuali şi foşti angajaţi ai Primăriei Timişoara, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu în formă calificată.

În anul 2004, suspecţii, în calitate de membrii ai comisiei de restituire a imobilului aflat în discuţie, situat în Timişoara pe bulevardul Mihai Viteazu, ar fi restituit şi corpul B al clădirii respective, deşi acesta nu fusese dobândit de proprietar printr-o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, decizie care viza doar corpul A, către una din familiile de romi care au pus stăpânire pe monumentele istorice din oraş. Totodată, prin ordonanţa procurorului, a fost aplicat sechestru asigurator asupra bunurilor mobile şi imobile ale suspecţilor. Prejudiciul creat Statului Român prin comiterea faptei este în valoare de 91.000 euro.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au finalizat cercetările, dosarul fiind înaintat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara cu propunere de trimitere în judecată pentru trei dintre suspecţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.