Shadow

Iohannis: Integrarea romilor nu este posibilă în 5 ani, ci în 50 de ani

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, spune că integrarea romilor trebuie să pornească din şcoală şi că aceasta nu este posibilă în cinci ani, ci poate fi făcută, dacă vor exista programe, în următorii 50 de ani.

Klaus Iohannis a declarat într-o conferinţă de presă la Timişoara, că în calitate de fost profesor crede că integrarea romilor ar trebui să pornească din şcoală.

“Integrarea romilor trebuie să pornească de la şcoală. Am fost dascăl şi am avut un mic program pilot de stimulare a prezenţei la şcoală a romilor care imediat a şi dat rezultate notabile. Astfel de lucruri trebuie să stea la baza integrării. Administrativ şi prin bani relativ mulţi alocaţi care nu schimbă fondul problemei nu facem nimic şi între timp cred că are loc o mică schimbare de paradigmă şi în Uniunea Europeană”, a afirmat Iohannis.

El a mai spus că europenii se aşteptau ca romii să se integreze în societate în cinci ani, dar “e puţin probabil” să se integreze într-un timp aşa scurt.

“Au aşteptat integrarea romilor în cinci ani. Noi, în Ardeal, şi voi, în Banat, avem şi aveţi comunităţi rome de 500 de ani. Nu s-au integrat până acum, e puţin probabil să se integreze în cinci ani. Dar dacă avem programe, atunci e posibil ca în următorii 50 de ani să îi integrăm, dar dacă vom continua tot aşa, va dura probabil mai mult”, a concluzionat Iohannis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *