Shadow

Romii protestează la uşa lui Băsescu: “Vrem să muncim, nu vrem să cerşim!”

Aproximativ 100 de romi, membri sau sustinatori ai Aliantei Civice a Romilor din Romania (ACRR) au protestat, azi, in fata Guvernului si a Palatului Cotroceni impotriva ingradirii drepturilor electorale ale acestei minoritati.

Presedintele formatiunii, Marian Daragiu, care a condus protestele, este nemultumit ca, potrivit legii din Romania, numai partidele care fac parte din Parlament pot candida la alegerile locale, ceea ce, in cazul minoritatii rome, favorizeaza Partida Romilor.

‘Candidatii nostri sunt nevoiti sa se inscrie in alte partide pentru a putea candida la alegerile locale. Este un abuz. De aceea am iesit sa protestam, cerem sprijinul guvernului si al presedintiei pentru a fi schimbata legea electorala’, a declarat Marian Daragiu.

In fata Palatului Cotroceni, acesta s-a adresat manifestantilor prezenti, cerandu-le sa nu depaseasca masura in cadrul protestului, mai ales ca scopul adunarii este de a cere sprijinul presedintelui, de la care cer sesizarea Curtii Constitutionale pentru amendarea legii electorale.

‘Basescu ajuta-ne, vrem alegeri libere’, a fost scandarea de baza a manifestantilor, care au mai strigat si: ‘Jos Partida Romilor’ sau ‘Jos Paun’ (Nicolae Paun, presedintele Partidei Romilor n.r.).

Manifestantii au arborat si pancarte, cu mesaje precum: ‘Democratie si pentru romi’, ‘Vrem pluralism politic’ sau ‘Paun, ne-ai vandut destul’.

La protest au venit si cateva mame care isi tineau in brate copiii, unii de cateva luni. ‘Dreptate pentru copii’, se mai puteau auzi scandarile.

Nu toti protestatarii era foarte vehementi, insa. Unul dintre ei transfomase o pancarta de carton intr-o trompeta si sufla in ea, imitand acorduri muzicale. Apoi a transformat-o in portavoce, scandand un mesaj personal catre camerele de filmat ale televiziunilor prezente la fata locului: ‘Vreau la TV, vreau la TV’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *