Reprezentantul hindus Rajan Zed cere rezervarea a 22 de locuri pentru romi în Parlamentul european

Reprezentantul hindus Rajan Zed, a cerut Uniunii Europene (UE) 22 de locuri rezervate pentru romi in Parlamentul European pentru a da reprezentare celei mai persecutate comunitati din Europa.

La viitoarelor alegeri europene din 22-25 mai se vor alege 751 de membri ai Parlamentului European ( PE ), care vor reprezenta cei 500 de milioane de locuitori ai UE si care vor formula apoi legislația europena în următorii cinci ani.

Zed , care este președinte al Societății Universale de Hinduism , într-o declarație dată azi în Nevada (SUA) , a subliniat faptul că romii s-au răspândit peste tot în Europa și există o evidentă xenofobie generalizata, indreptata împotriva lor. În aceste conditii a fost aproape imposibil pentru ei să câștige alegerile pentru PE. El acuza faptul ca in spatele tacerii uitam ca aproximativ 15 milioane de romi suferă zi de zi in ultimii aproximativ 1200 ani. De aceea, UE trebuie să dea dovadă de voință politică puternică și sa gaseascao modalitate de a le oferi reprezentare.

Rajan Zed cerut Sanctității Sale Papa Francis și altor lideri religioși din Europa sa ceara reprezentarea romilor în PE , deaorece religia ne invata sa ii ajutam si sa îi iubim pe cei neajutorati , lipsiti de apărare și asupriți . Ei ar trebui să ridice glasul împotriva relelor tratamente aplicate romilor si sa-i recunoasca a și copii ai lui Dumnezeu , care merita să fie tratați la fel ca toate celelalte persoane , ca egali ,a adaugat Zed .

Zed a mai spus că starea alarmantă a romilor a fost o pacoste socială pentru Europa și restul lumii , existand mereu raportari despre aspectele cu care se confruntă în mod regulat acestia: excluziunea socială , rasismul , educația substandard , ostilitate , șomaj , boală , locuințe inadecvate , speranța de viață mai scăzută , neliniște unor oamnei care traiesc mereu pe marginea disperarii, barierele lingvistice , stereotipuri , neîncredere , încălcări ale drepturilor , discriminare , marginalizare , condițiile execrabile de viață , aduce , abuz de drepturile omului , sloganuri rasiste pe internet, etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.