Shadow

Ministrul Stanoevici, în vizită la băiatul bătut în Franţa: „Nu toţi ţiganii sunt hoţi aşa cum nu toţi italienii sunt cântăreţi“

Cetăţenii Europei merită acelaşi respect peste tot. Etichetele sunt o agresiune contra Europei“, declara Bogdan Stanoevici, ministrul românilor de pretutindeni, aflat în vizită la spitalul din Paris unde este internat adolescentul de etnie romă, băgat în comă, după ce a fost bătut de 12 tineri.

Bogdan Stanoevici, ministrul delegat al românilor de pretutindeni l-a vizitat pe Gheorghe C., botezat „Darius” de presa franceză, la spitalul de la Paris unde adolescentul rom de 17 ani a ajuns în comă după ce a fost bătut, sechestrat şi abandonat într-un cărucior de supermarket la marginea unei străzi, de un grup de 12 tineri. „Băiatul e într-o comă profundă“, a declarat ministrul Stanoevici după ce a stat de vorbă cu şeful serviciului de chirurgie cerebrală de la spitalul Lariboisière, din arondismentul 10 al capitalei franceze. „E practic între viaţă şi moarte, dar primeşte toate îngrijirile necesare. Pentru mine nu e importantă etnia sa, băiatul este un cetăţean român aflat într-o situaţie gravă. În acelaşi timp, cred că ce s-a întîmplat poate fi rezultatul unor discursuri xenofobe în Franţa. Frontul Naţional a cîştigat alegerile europene în Franţa arătînd cu degetul către etnicii romi”, a subliniat Bogdan Stanoevici. „Nu toţi ţiganii sunt hoţi aşa cum nu toţi italienii sunt cîntăreţi, a mai spus ministrul. Cetăţenii Europei merită acelaşi respect peste tot. Etichetele sunt o agresiune contra Europei” Ministrul a mai declarat că premierul român Victor Ponta a avut o convorbire telefonică personală cu premierul francez Manuel Valls în jurul acestui caz. El a asigurat că Ambasada României în Franţa şi consulatul român de la Paris sunt în permanentă legătură cu medicii care îl îngrijesc pe „Darius” şi cu familia acestuia. Bogdan Stanoevici s-a oprit la Paris fiind în drum spre New York pentru a participa la evenimentul„Ziua României pe Brodway”. „România are şi o imagine frumoasă, uităm asta prea des”, a concluzionat ministrul. Minorul „Darius“ ar fi fost bătut crunt de 12 persoane care-l suspectau că a spart anterior apartamentul unei femei din localitate, potrivit anchetei demarate de autorităţile franceze. Adolescentul a fost găsit vineri seară, la ora locală 23.30, inconştient, într-un căruţ de supermarket abandonat pe o stradă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *