Shadow

Poliţiştii din Timiş, cu ochii pe romii care se întorc în ţară: O să fim pe urmele lor. Zilnic!

De obicei, în perioada de vară au loc tot felul de nunţi şi cumetrii unde, nu de puţine ori, se încing spiritele. Acum, poliţia nu mai vrea să se işte scandal.

„Se întorc în ţară cetăţenii romi, vine perioada nunţilor din luna august, tot felul de chefuri, botezuri, îşi amintesc de tot felul de datorii, de scandaluri. Luăm o serie de măsuri pentru a fi prevenite – nu dorim să fie pe prima pagină a mass-media… Le respectăm tradiţiile, dar o să fim pe urmele lor. Zilnic”, spune inspectorul şef al IPJ Timiş, Sorin Muntean.

Poliţiştii vor să facă uitate şi cazurile de ultraj asupra oamenilor în uniformă. În ultimele trei luni au fost trei cazuri de astfel de fapte în judeţul Timiş.

„Am încercat să vedem cum reuşim, împreună cu celelalte instituţii, să avem o prezenţă mai mare în stradă, în aşa fel încât să evităm spargerile de locuinţe şi alte incidente în stradă. Am discutat care sunt măsurile pe care trebuie să le luăm pentru a evita apariţia unor cazuri de ultraj. Din păcate, în judeţul Timiş, am avut, în ultimul timp, un număr mare de cazuri de ultraj. Este greu de imaginat cum poliţistul este agresat în desfăşurarea activităţii pe care trebuie să o facă”, a spus prefectul de Timiş, Eugen Dogariu.

„Nu ne face cinste ca în ultimele trei luni, lunar, să avem câte un caz de ultraj, sperăm că ne-am îndreptat, am învăţat din greşeli şi în continuare să nu se mai repete asemenea cazuri”, spune Muntean.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *