Shadow

Romii alături de Adrian Năstase.Vezi ce îi trimit fostului premier în închisoare

Fostul premier din perioada 2000-2004 Adrian Năstase care ieri a împlinit 64 de ani nu a avut parte de o aniversare deloc fericită, întrucât acesta şi-a serbat aniversarea după gratii, el fiind închis la penitenciarul Jilava din București, pentru a doua oară.

Mai întâi, pe 20 iunie 2012, a fost condamnat la doi ani de închisoare în dosarul “Trofeul calităţii”, iar reacţia sa de atunci a surprins pe toată lumea. Politicianul a încercat să se sinucidă,decât să ajungă după gratii,el trăgându-și un glonț în gât. Cu toate astea, a scăpat cu viaţă şi “s-a bucurat” în închisoare, pe parcursul a nouă luni, de un statut special, pentru că i-a şcolit pe deţinuţi şi a scris o carte.

După alte nouă luni în libertate, a fost nevoit să se întoarcă din nou la Jilava, de astădată în urma unei condamnări la patru ani de închisoare, pentru mită şi şantaj, în celebrul dosar “Zambaccian”, legat de modul în care soţii Adrian şi Dana Năstase au achiziţionat bunuri provenind din China. A doua oară însă, nu a mai existat nici o încercare de sinucidere, iar fostul politician părea împăcat cu ideea. De atunci au trecut peste şase luni.Năstase a anunţat pe blog că a scris o carte. E un fel de cadou pe care şi l-a făcut de ziua lui, pe care o serbează astăzi alături de colegii de celulă.Cu toate că nu mai este o prezență publică,fostul lider al social-democraților nu a fost uitat de colegii din Parlament care au ținut să-l felicite și să-i mulțumească pentru ajutorul acordat pe vremea cât era șeful Guvernului.Astfel,liderul romilor din România,deputatul Nicolae Păun îi va trimite fostului coleg de Parlament o scrisoare prin care îl asigură că romii sunt alături de el și îl așteaptă cât mai curând în mijlocul lor.”Noi, romii îi mulțumim domnului Năstase pentru tot ce a făcut pentru comunitatea noastră pe vremea cât era prim-ministru.Îi dorim sănătate,să fie puternic și-l asigurăm de tot sprijinul nostru.Nu îi putem face cadou de 250.000 de euro,dar,la momentul potrivit va primi din partea noastră un dar deosebit.Îl așteptăm cât mai curând printre noi”,spune Păun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *