Shadow

Asa se scapă de cerşetorii ţigani din România: prin concurenţă

Polonezii s-au saturat si ei de cersetorii tigani din Romania. Ca toti ceilalti, inclusiv romanii. Partea proasta pentru romani este ca ei nu prea pot sa le spuna cersetorilor tigani din Romania sa plece “acasa”. Care acasa? Pai poate “casa noastra comuna Europa” eventual. Apoi francezii, polonezii, irlandezii le zic cersetorilor tigani sa plece “acasa”, in Romania probabil. Si o luam de la capat.

Evident, problema nu apartine nici rasei, nici etniei nici nationalitatii cersetorilor. Ceea ce deranjeaza este comportamentul, nu culoarea tenului sau culoarea pasaportului. Asa-zisul rasism este de fapt “comportamentalism”, este reactie la comportament, nu la rasa. Asa cum lumea civilizata a combatut nazismul si nu germanii. Asa cum lumea araba protesteaza acum impotriva sionismului si nu impotriva evreilor.

Niste tineri polonezi au gasit o metoda creativa, nonviolenta, non-rasista si “corecta politic” de a descuraja cersetorii tigani proveniti din Romania aciuati in Polonia: s-au apucat sa le faca concurenta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *