Shadow

Romii creează întreprinderi sociale de reciclare a materialelor de ambalaj “ROMA-RE”

Fundatia PAEM ALBA implementeaza pe o durata de 36 luni, in parteneriat cu Asociatia PAKIV Romania si Techniki Ekpedeftiki Kentro Epagelmatikis Katartisis S.A. (Grecia) proiectul Romii creeaza intreprinderi sociale de reciclare a materialelor de ambalaj “ROMA-RE”, in cadrul Fondului Social European, Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Axa prioritara 6 “Promovarea incluziunii sociale”. Domeniul major de interventie 6.1. “Dezvoltarea economiei sociale”.

Proiectul are un buget in valoare totala de 20.840.071,00 RON, din care asistenta financiara nerambursabila 20.423.269,00 RON reprezentand 98% din valoarea eligibila a proiectului, iar contributia solicitantului si partenerilor este de 416.802 RON, reprezentand 2% din valoarea eligibila a proiectului.

Obiectivul principal al proiectului il reprezinta eliminarea excluziunii sociale si ocupationale, de pe piata muncii a persoanelor de etnie roma, prin asigurarea egalitatii de sanse si combaterea discriminarii, constituirea structurilor de sprijin (centrelor de resurse) pentru structurile economiei sociale si infiintarea intreprinderilor sociale care vor contribui la promovarea integrarii pe piata muncii si in societate a grupurilor vulnerabile, precum si promovarea conceptului de dezvoltare durabila.

In data de 9 iulie 2012 va avea loc la Bucuresti (Sala de Conferinte a Hotelui RIN Central), Conferinta Regionala de promovare a Structurilor economiei sociale Regiunea Bucuresti-Ilfov din cadrul proiectului Romii creeaza intreprinderi sociale de reciclare a materialelor de ambalaj “ROMA-RE”.

“In prezent, in cadrul proiectului, functioneaza 5 structuri de sprijin regionale (Alba Iulia, Bucuresti, Cluj Napoca, Iasi si Craiova), care ofera persoanelor de etnie roma servicii gratuite si integrate: consiliere (sociala, psihologica, juridica si antreprenoriala), asistenta-orientare profesionala; programe de pregatire initiala (viitori antreprenori sociali si viitori angajati in intreprinderea sociala) care vor cuprinde comunicare in dezvoltarea carierei, notiuni generale privind raporturile de munca si dezoltarea competentelor sociale si civice; programe de formare pentru antreprenori social-candidati si/sau viitori angajati in intreprinderea sociala, pe teme privind economia sociala si antreprenoriatul social; infiintarea intreprinderilor sociale de catre grupurile vulnerabile (Plan de afaceri, principii de baza aferente organizarii/functionarii intreprinderii, colectarea/gestionarea materialelor de ambalaj); sprijinirea si dezvoltarea retelelor intre intreprinderile sociale existente, nou infiintate si alte tipuri de intreprinderi.“, a mentionat d-nul Vasile Voicu BORA, Presedintele Fundatiei PAEM Alba.

“Prin activitatile proiectului se urmareste crearea a 5 intreprinderi sociale in care vor lucra 120 de persoane de etnie roma, care vor contribui la eliminarea excluziunii sociale si ocupationale de pe piata muncii a persoanelor de etnie roma. infiintarea intreprinderilor sociale pentru colectarea, gestionarea si reciclarea materialelor de ambalaj reprezinta o provocare si contribuie la promovarea integrarii active pe piata muncii si in societate, a grupurilor vulnerabile” a mentionat domnul Nicolaie MOLDOVAN, managerul proiectului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *