Shadow

Ţiganii din Grajduri au reuşit să-l bage după gratii pe un fost parlamentar

Curtea de Apel Iaşi l-a condamnat definitiv şi irevocabil, în această după-amiază, la 6 ani de închisoare, pe fostul parlamentar vasluian Dragoş Iftime. În acelaşi dosar au mai fost condamnate şi alte persoane din familia sa, precum şi persoane de etnie romă din Grajduri.

Fostul deputat PDL Dragoş Iftime şi ţiganii de la Grajduri au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT Iaşi pentru constituire de grup infracţional, evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul cauzat statului ar fi de jumătate de milion de euro.

Potrivit anchetatorilor, faptele s-ar fi produs în perioada 2002-2005, atunci când, în contabilitatea SC Koket SRL Vaslui ar fi fost înregistrate sute de facturi fictive emise de Black Company Grajduri, deţinută în acte de Florin Ilaşcu, dar controlată de Nicuşor Stănescu.

Potrivit DIICOT Iaşi, inculpaţii „s-au asociat în vederea săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, prin folosirea unor facturi prin care oglindeau operaţiuni comerciale fictive cu (…) reprezentanţi ai Black Company (Grajduri, judeţul Iaşi), societate care în fapt nu avea nicio activitate reală. Conform aceleiaşi scheme financiare, învinuiţii au falsificat documente contabile şi registre contabile, astfel încât au dorit să lase impresia că întreaga evaziune fiscală s-ar fi produs doar în contabilitatea Black Company SRL prin neînregistrarea veniturilor, şi nu în contabilitatea Koket SRL prin înregistrarea de operaţiuni fictive.“

În urma verificărilor, procurorii au descoperit că Black Company ar fi emis către Koket 255 de facturi fiscale şi 430 de chitanţe pentru încasarea numerarului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *