Shadow

“Ne-am da şi viaţa pentru fetiţa noastră”

Au devenit parinti la varsta de numai 13 ani si respectiv, 16 ani. Vetuta Danciu si logodnicul ei, Petru Clopotar, amandoi din municipiul Medias, judetul Sibiu, sunt foarte mandri de fiica lor, Maria-Vetuta, si spun ca au grija sa nu-i lipseasca absolut nimic.

La Spitalul Municipal Medias vin pe lume, lunar, cel putin doi-trei copii ai caror mame au cel mult 15 ani.

Autoritatile spun ca fenomenul este alarmant, cu atat mai mult cu cat micutii sunt dati in plasament. Exceptie face familia micutei Maria- Vetuta, nascuta pe 7 octombrie. ‘Noi, tiganii cortorari, ne invatam copiii de mici ce inseamna familia. E ceva specific etniei noastre, noi nu ne abandonam niciodata copiii la nastere. Am cheltuit o avere pentru ca nevasta mea sa aiba prunci. Poate ca suntem blamati pentru faptul ca ne casatorim copiii la varste atat de fragede. Fiul si nora mea au facut logodna, la inceputul acestui an. Imediat ea a ramas insarcinata. Iar fetita asta sanatoasa si zglobie e cu adevarat lumina casei noastre’, ne-a marturisit, mandru, bunicul bebelusului, Petru Clopotar senior.

Acest lucru il recunoaste si fiul sau. ‘Fac moarte de om daca imi este amenintata copila, iar daca ar fi nevoie mi-as da si viata pentru ea’, spune proaspatul tatic, Petru Clopotar junior. In conditiile in care parintii sunt minori, Terezia Clopotar, bunica Mariei-Vetuta, a devenit curatorul fetitei. ‘Cand vor implini varsta legala, nora si fiul meu se vor casatori civil si religios. Pentru nunta lor se pregatesc deja si cuscrii. Ei se afla de sase luni in Grecia, la munca, de unde spera sa se intoarca cu bani frumosi’, ne-a spus femeia. Pana atunci insa proaspatul tatic risca pana la 5 ani de puscarie pentru intretinere de raporturi sexuale cu o minora, dupa cum ne-a declarat adjunctul comandantului Politiei Municipale Medias, comisarul Ion Cimpoieru.

Conform legii, aceasta fapta se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 10 ani, insa, fiind vorba de un minor, pedeapsa se injumatateste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *