Shadow

Activiștii romi avertizează: Bercea Mondial nu este reprezentativ pentru comunitatea romilor!

11 organizații non-guvernamentale care apără drepturile romilor avertizează, într-o scrisoare deschisă, că ”referirea obsesivă a unui număr important de formatori de opinie la apartenenta etnică a domnului Sandu Anghel” (implicat în scandanul șantajării lui Mircea Băsescu) va duce la consolidarea ideii că etnia romă și infracționalitatea sunt legate.

Organizațiile arată că Bercea Mondial nu este reprezentiv pentru comunitatea romilor, ”având în vedere că majoritatea etnicilor romi nu au privilegiul de a avea fini procurori, polițiști, frați de președinți. Cei mai mulţi dintre romi trăiesc în pragul sărăciei extreme, marginalizați, alţii muncind şi plătind taxe, confruntându-se cu o discriminare moștenită în spațiul românesc, exploatați de către privilegiații politic similari domnului Sandu”.

Totodată, ONG-urile condamnă etichetarea secretarului de stat Daniel Vasile, președinte al Agenției Naționale pentru Romi, drept ”mafiot” de către presa românească.

”Relaţia profesională dintre doi demnitari nu se transforma, în mod automat, într-una cu caracter infracţional, doar pentru că unul dintre cei doi este etnic rom. Chiar dacă pare incredibil, pentru unii formatori de opinie, romii pot fi și altceva decât infractori, iar domnul Daniel Vasile este un exemplu în acest sens”, se arată în scrisoarea deschisă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *