Shadow

Rromii îi bat obrazul lui Ponta: Creaţi aceeaşi confuzie ca şi Băsescu

Reprezentantii rromilor i-au trimis o scrisoare prim-ministrului Victor Ponta, in care il atentioneaza pe acesta sa nu confunde aceasta comunitate cu cazurile izolate de incalcare a legii, dupa ce premierul a spus ca Romania a fost acuzata ani de zile de doua probleme – a coruptiei si a rromilor.

“In mai multe randuri, atat dvs. personal, cat si ministrii Guvernului pe care il conduceti sau reprezentantii partidului al carui presedinte sunteti, ati condamnat generalizarile din presa straina care puneau semnul de egalitate intre infractori si romanii aflati in diaspora.

Consideram ca ati procedat foarte bine pentru ca nicio categorie de cetateni nu poate fi acuzata in corpore pentru comportamentul deviant al unora dintre membrii sai.

Riscati insa, la randul dvs., aceeasi generalizare, in momentul in care asociati doua probleme ale Romaniei, coruptia si rromii, in declaratia facuta pe data de 25 iunie la Parlament”, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com, semnat de mai multe asociatii si centre.

Institutiile semnatare sunt Asociatia pentru Dezvoltare si Incluziune Sociala – ADIS, Centrul Rromilor “Amare Rromentza”, Asociatia Alesilor Locali Romi, Centrul pentru Educatie si Dezvoltare Sociala – CEDS si Centrul de Studii Juridice si Drepturile Omului.

Acestea transmit ca “lupta impotriva coruptiei nu trebuie sa insemne acuzarea comunitatii rrome”, si ca “clanurile de crima organizata nu sunt ale rromilor, ci sunt ale infractorilor, indiferent care este originea etnica a unora dintre acestia”.

“Declaratia dumneavoastra creeaza aceeasi confuzie ca si declaratia presedintelui Traian Basescu despre rromi: ‘Multi dintre ei, in mod traditional, traiesc din ce fura’ (3 noiembrie 2010, Ljubljana), declaratie pentru care a fost amendat recent de catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *