Shadow

Acţiune a mascaţilor la Piatra Olt: Poliţişti acuzaţi că au bătut mai mulţi romi

Actiune a mascatilor la Piatra Olt: Politisti acuzati ca au batut mai multi romiGazeta Oltului

Acesta acuza modul cum s-au facut aceste perchezitii, dar si faptul ca trebuia anuntat pentru a lua masuri cu oamenii lui, mai ales ca nu a fost nimeni ridicat.

Potrivit informatiilor puse la dispozitie de catre reprezentantii politiei Olt, de obicei, cetatenii de etnie roma, fura de obicei, din curtile si locuintele cetatenilor din Piatra Olt, cazane de tuica, unelte agricole si alte bunuri pe care le pot vinde cu usurinta la centrele de colectare fier vechi din judet.Acesta acuză modul cum s-au făcut aceste percheziţii, dar şi faptul că trebuia anunţat pentru a lua măsuri cu oamenii lui, mai ales că nu a fost nimeni ridicat. Potrivit informaţiilor puse la dispoziţie de către reprezentanţii poliţiei Olt, de obicei, cetăţenii de etnie romă, fură de obicei, din curţile şi locuinţele cetăţenilor din Piatra Olt, cazane de ţuică, unelte agricole şi alte bunuri pe care le pot vinde cu uşurinţă la centrele de colectare fier vechi din judeţ.

Romii au fost bătuţi şi obligaţi să recunoască furturile. În acest sens, preşedintele romilor Piatra Olt a făcut o reclamaţie la IPJ Olt, sub numărul 6935 din 12 iunie, prin care reclamă comportamentul violent cu care au descins în locuinţele lor, mascaţii şi poliţia din oraş. Din cei patru romi care acuză că au fost bătuţi, trei sunt minori, Mihai Ion născut în 1999, Mihai Costel născut în 1996, Adam Dragoş născut în 1996 şi Adam Laurenţiu de 20 de ani şi intenţionează a se prezenta la Serviciul de medicină legală, pentru a prezenta dovezi privind faptele ce le-au comis asupra lor poliţiştii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *