Shadow

172 elevi din Iaşi nu se înscriu la liceu din cauza sărăciei, deşi au trecut examenul

Din 8.600 de absolvenţi de gimnaziu: doar 4.600 au cereri de înscriere validate.

Admiterea la liceu a ajuns în linie dreaptă, în prezent derulându-se ultimele etape. Conform datelor furnizate de către IŞJ, clasa a VIII-a au terminat-o la Iaşi un număr de 8.613 elevi, dintre care 1.400 sunt corigenţi, aceştia din urmă urmând să susţină în luna august examenul de corigenţă pentru a se putea înscrie apoi la celalalte etape de admitere. Au fost validate pentru examenul de admitere 4.686 de cereri, iar pe lângă acestea există un număr de 1.000 elevi despre care ISJ a fost informat că nu vor urma cursurile unui liceu, înscriindu-se la şcolile profesionale.

Rezultatele finale ale admiterii vor fi furnizate pe data de 15 iulie, însă reprezentanţii ministerului susţin că elevii şi părinţii pot consulta pagina de Internet încă din ziua de 14, existând posibilitatea ca acestea să fie urcate mai devreme pe internet.

„100 de elevi din Iaşi au plecat în alte judeţe, iar numărul elevilor care au venit din alte judeţe la Iaşi fiind înscrişi la admitere este de 131. Mai sunt 172 de elevi care nu s-au înscris nici la şcoala profesională, nici în aplicaţia pentru admiterea în liceu. Pentru aceştia am solictat clarificări şi am înţeles că nu s-au înscris din motive financiare. Cred că vom face împreună cu directorii şcolilor respective un demers de convingere, mergând până la a căuta soluţii de burse, de susţinere pentru cazarea într-un internat sau o navetă, şi de a convinge mai ales familiile că e important ca ei să îşi continue învăţătura“, a declarat prof.dr. Camelia Gavrilă, inspector general al ISJ Iaşi.

Aceasta a mai precizat că un număr de 39 de elevi romi s-au înscris pe locurile special destinate acestora, în timp ce un număr de 540 de elevi care nu era în cifra iniţială sunt înscrişi şi admişi la liceele vocaţionale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.