Shadow

„Regele internaţional” al romilor, Dorin Cioabă, vedetă la Vice News. Ce a spus în primul său interviu pentru o publicaţie în limba engleză

În salonul impunător al vilei sale de la Sibiu, Cioabă le-a vorbit reporterilor englezi despre integrarea romilor şi despre modul în care aceştia ar putea fi sprijiniţi. Englezii nu au trecut cu vederea luxul locuinţei regelui internaţional al romilor.

Doi jurnalişti britanici au venit special al Sibiu pentru a sta de vorbă cu Dorin Cioabă, regale internaţional al Romilor. L-au prins într-un moment de sărbătoare, când tocmai fusese ales preşedinte al International Romani Union (IRU). Jurnaliştii britanici notează că “domnia” acestuia a început într-o perioadă de tensiuni în Europa legate de cea mai mare minoritate, care numără aproximativ 12 milioane de oameni. Mulţi se tem de faptul că ridicarea restricţiilor de muncă pentru cetăţenii din România şi Bulgaria va duce la un val de migranţi însoţit de un val de crime, în ţările mai bogate. “Munca lui Cioabă – de a-i reprezenta pe cei mai nedoriţi oameni ai Europei, mult timp umiliţi ca şi cerşetori, hoţi sau mai rău – nu va fi uşoară”, notează jurnaliştii britanici. Primire în salonul regal Jurnaliştii descriu în amănunt primirea de la reşedinţa lui Dorin Cioabă. Aceştia povestesc cum cineva le-a deschis poarta şi i-a condus pe lângă piscină în locuinţa pentru oaspeţi. Sunt remarcaţi şi cei doi câini ai familiei, Chihuahua, dar şi camera mare de primire cu podele de marmură, canapele de piele, o bandă de alergat într-un colţ, “şi mult aur”. Jurnaliştii vorbesc şi despre istoricul familiei, despre tatăl, bunicul şi fraţii regelui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *