Shadow

Hoţii şi vardiştii

Adevărul este o eroare! Dorinţa de singurătate nu este altceva decât egoismul, deghizarea egoismului, existenţa omenirii fiind justificată prin reflexiunea amară. Tot ceea ce creează omul se poate întoarce împotriva sa. Şi toate acestea se întâmplă în societatea românească, unde noi ne împuşcăm conducătorul, ne arestăm prim-ministri, nu apreciem valorile naţionale la adevărata valoare. La străini le dăm friptură, şi la valori, la ai noştri, le dăm varză.

În trei cuvinte putem să cuprindem ce înseamnă viaţă, etică, deşi viaţa merge înainte. Şi cu toate acestea, în România e plin de romii de drept comun, dintre care 70 la sută sunt irecuperabili, restul fiind oameni care pot fi reintegraţi în societate numai după o grea penitenţă.

La Vâlcea, domnul Ion Cîlea a început să transmită, în totalitatea facultăţilor sufleteşti, sentimente umane, dat fiind faptul că dumnealui conduce întreg judeţul Vâlcea , reuşind să le taie colţii celor „şmecheri”, celor recalcitranţi. Viaţa însă îl ajută pe domnul Calea să vadă oamenii şi lucrurile aşa cum sunt în adevăr. Informaţiile, şi nu acţiunea, reprezintă pentru dânsul puterea. Iată de ce există o disciplină a educaţiei. Totul este bine când câştigi – e o prostie să pierzi, de neiertat!

Timpul este crucea pe care ne răstigneşte plictiseala! Este un principiu dovedit al domnului Cîlea că trebuie să înveţi să asculţi pentru a şti să comanzi.

Oamenii sunt, în general, obiecte ce simt nevoia să existe. Libertatea nu poate exista fără moralitate, nici moralitatea fără credinţă. Caracterul unui om se vede când este numit „şef” sau „beat”! Această luciditate dublată de arta cuvântului îl face pe domnul Cîlea un posibil model demn de urmat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *