Shadow

Primăria din Goteborg trimite o delegaţie în Bacău din cauza invaziei romilor

Dupa ce aproximativ 500 de rromi din Bacau au desantat in orasul suedez Goteborg, Primaria din localitate a decis sa trimita o delegatie in orasul nostru ca sa explice rromilor care inca nu au ajuns in Suedia ca, totusi, acolo nu umbla cainii cu colaci in coada.

Conform publicatiei Goteborg Posten, reprezentantii municipalitatii din Goteborg vor veni impreuna cu o delegatie a orasului norvegian Oslo, confruntat, la randul sau, cu o invazie a rromilor romani.

„Noi vrem să le oferim viitorilor parteneri informaţii corecte legate de drepturile şi responsabilităţile care sunt în vigoare la sosirea cetăţenilor din Bacău în Suedia, comparativ cu viaţa liberă pe care au dus-o în ţara lor”, spune Teresa Woodall, responsabil cu supravegherea săracilor din UE care vin pe teritoriul suedez.

Primii rromi au ajuns la Goteborg in 2006, intr-o tabara care a fost, ulterior, desfiintata. Insa, dupa ce opt familii de rromi romani au primit locuinte sociale, vestea a ajuns rapid in Bacau. Ca urmare, circa 500 de rromi au ajuns in Goteborg, atrasi de perspectiva primirii unei locuinte din partea Primariei dar si pentru ca – sustin ei – in Romania sunt discriminati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *