Shadow

Consiliere educaţională pentru elevi şi părinţi

La Şcoala Gimnazială Nr. 3 din Vicovu de Sus a fost inaugurat un cabinet de consiliere educaţională pentru elevi şi părinţi * investiţia a fost realizată în cadrul proiectului „Zone Prioritare de Educaţie” – ZEP

Cabinetul a fost mobilat prin eforturile financiare ale unităţii de învăţământ, birotica şi alte dotări fiind achiziţionate prin proiect, a precizat coordonatorul de proiect, prof. Iulian Schipor. Potrivit acestuia, cabinetul este foarte util cadrelor didactice din şcoală, fiind un spaţiu unde vor putea discuta cu elevi şi părinţi, în grup sau individual, având în vedere că până acum se întâlneau cu părinţii pe holul şcolii. Proiectul fiind la final, elevele implicate în desfăşurarea lui au organizat într-un atelier de croşetat, una din activităţile cuprinse în program. Produsele lor, precum şi icoanele realizate de alţi elevi din grupul ţintă vor fi prezentate într-o expoziţie. Ministerul Educaţiei Naţionale, împreună cu UNICEF, a desfăşurat proiectul ZEP, în cadrul campaniei „Hai la şcoală”, în 3 şcoli sucevene în care învaţă, preponderent, elevi romi: Şcoala Gimnazială Nr. 3 din Vicovu de Sus, şcolile Şcheia şi Gulia.

Proiectul vizează, în primul rând, reducerea abandonului şcolar. La şcoala din Vicovu de Sus, circa 60% din elevi sunt de etnie rromă, majoritatea proveniţi din familii sărace şi au nevoie de sprijin pentru a-şi continua cursurile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *