Shadow

PSD îi ţine pe romi în sărăcie, pentru a-i exploata politic. Plus: cât rău ne face agresivitatea lui Corlăţean

De prin anii 90, când şcoala securisto-sovietică domina diplomaţia lui Ion Iliescu, nu am văzut atitudine mai cretină decât cea adoptată de miniştrii Corlăţean şi Teodorovici în aceste zile.

Insist pe cuvântul „cretin”. Plus că indivizii au minţit opinia publică din România şi, în mod complet inutil, au fost agresivi cu ministrul suedez al afacerilor europene care, în fond, dorea binele României.

Despre ce este vorba, pe scurt: Suedia s-a oferit să ajute România să cheltuie fondurile europene destinate romilor. Ei ne trimiteau asistenţă tehnică şi ne ajutau cu idei nu doar în problema romilor, dar pentru toate grupurile sociale vulnerabile. Ei bine, guvernul Ponta a refuzat, deşi rata de absorbţie a fondurilor pentru romi este de circa 30%.

Bănuiesc de ce: fondurile astea, atât cât se cheltuie, sunt sifonate. Principiul guvernului Ponta este că mai bine nu cheltuie banii, decât să-i risipească pe proiecte unde nu se fură deloc. Suedezii bineînţeles că s-au supărat pe refuzul nostru stupid şi au anunţat că vor merge la Comisia Europeană. Ei bine, ăsta a fost momentul în care PSD a luat foc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.