Romii se pregătesc să intre în Cartea Recordurilor cu cel mai mare şahaimas, mâncare tradiţională specifică romilor.
Peste o tonă de mâncare tradiţională a acestei etnii urmând să fie pregătită într-un cazan special confecţionat la Sibiu, din inox, de meşterii căldărari, preşedinte al Asociaţiei Romilor Nomazi şi Căldărari. ”Niciodată nu s-a mai făcut aşa ceva. Noi am achitat taxa de 400 de euro la cei de la Guiness Book, ne-am înscris şi aceştia aşteaptă de la noi înregistrările. Pregătirile sunt în toi şi sperăm să intrăm în Cartea Recordurilor cu cea mai mare mâncare tradiţională specifică romilor, şahaimasul, care va fi gătită într-un cazan special făcut la Sibiu, din inox, de romii căldărari”, a spus Dorin Cioabă. Acesta a explicat că şahaimasul va fi preparat conform reţetelor tradiţionale, din carne şi slănină de porc, varză, orez, la care se adaugă boia dulce şi foi de dafin. Preparatele vor fi aduse dimineaţa la ora 9.00, iar timp de trei ore, 20 de bucătari, din care 12 femei şi 8 bărbaţi, vor trudi să facă această mâncare record. La final, din tona de mâncare preparată se vor face 4.000 de porţii de şahaimas care vor fi date celor prezenţi. Prepararea şahaimas-ului care va avea loc în Sibiu, pe strada Grâului, coincide cu începerea lucrărilor la primul Congres al Romilor Nomazi şi Căldărari INDIROM, la care sunt aşteptaţi 300 de romi din toate colţurile ţării.