Românii, CEI MAI NESPĂLAŢI DIN EUROPA: 19% nu s-au spălat niciodată pe dinţi

Un român alocă, în medie, 3 euro pe lună pentru produsele de îngrijire personală.

Studiul care a ajuns la aceste concluzii arată ca România este cea mai neîngrijită țară din Uniunea Europeană, când vine vorba de igiena personală.

Singurii care stau mai prost ca românii la capitolul igienă personală sunt doar turcii, care cheltuie un euro pe lună pentru îngrijire. Conform studiului, slovacii alocă 7,8 euro pe lună pentru igiena personală, grecii, 6,25 euro, iar britanicii, 5,6 euro.

Una dintre explicaţiile acestor rezultate este faptul că 46% din populația României trăiește în mediul rural, unde condițiile de igienă sunt precare sau lipsesc cu desăvârșire. La sat, educația sanitară lipsește cu desăvârșire, ba chiar mulți dintre românii care locuiesc în mediul rural cred că spălatul zilnic este dăunător. Alți factori care duc la o igienă mai mult decât minimă sunt sărăcia, criza economică și, în unele cazuri, prețul ridicat al apei.

Un alt capitol la care românii stau foarte prost este igiena orală:19% din populația României nu s-a spălat niciodată pe dinți. Într-un an, un român folosește, în medie, mai puțin de două tuburi de pastă de dinți. Astfel s-a ajuns ca 72% dintre români să aibă probleme cu dantura.

Leave a Reply

Your email address will not be published.