Romii vizitează Parlamentul European din Bruxelles

Romii vizitează Parlamentul European din Bruxelles

Grupul pentru Integrare Europeană a organizat în data de iulie 17 2014 sub coordonarea Dr. Georgeta Chirleşan (Manager de proiect) şi Dr. Dumitru Chirleşan (Preşedinte GIE) o vizită la Parlamentul European de la Bruxelles, în cadrul proiectului cu titlul “Romii vizitează Parlamentul European”, al cărui beneficiar a fost un grup de 30 de persoane de etnie romă din judeţul Argeş. Vizita a fost finanţată de către Parlamentul European.

Proiectul şi-a propus să ofere participanţilor de etnie romă o deschidere spre Europa şi valorile ei, aducând la nivelul comunității rome locale din Argeș informații despre construcția europeană, despre organizarea și funcționarea sa prin instituțiile europene, despre politici și strategii europene de interes pentru etnia romă, făcând evident faptul că UE oferă șanse și oportunități egale acestei etnii oferindu-le acestora accesul la cunoașterea legislației, drepturilor și îndatoririlor pe care le au ca cetățeni ai UE.

În cadrul vizitei a avut loc o prelegere asupra modului de organizare și funcționare a Parlamentului European dar şi a celorlalte instituţii europene, a competențelor și rolului politic al acestora, al mecanismelor de cooperare şi decizie la nivel european. Participanţii s-au implicat activ şi au contribuit la o sesiune de discuţii pe temele expuse şi pe problemele cu care etnia romă se confruntă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.