Shadow

Romii renovează un spital pentru a asigura copiilor o îngrijire de calitate

Un ONG rom finanţează reabilitarea Secţiei de Pediatrie a Spitalului Judeţean din Reşiţa. Investiţia a început luna aceasta şi se ridică la aproape 50.000 de lei.

Cu aceşti bani, până la finele lunii octombrie vor fi schimbate radical condiţiile de spitalizare şi tratament în secţia de pediatrie.

“Proiectul nostru contribuie, pe de o parte, la creşterea gradului de implicare şi responsabilizare a membrilor comunităţii locale în rezolvarea problemelor cu care se confruntă, iar pe de altă parte, la îmbunătăţirea ambientului în care se oferă servicii medicale atât copiilor proveniţi din comunitatea locală, cât şi cazurilor mai grave de pe raza judeţului” a declarat unul dintre membrii fondatori al Asociaţiei Nevo Parudimos, coordonatoarea proiectului Doina Lupulovici.

Tavanul secţiei va fi izolat pe o suprafaţă de 630 de metri pătraţi, iar cele nouă saloane, cele două rezerve, sala de tratament şi sala de mese vor fi zugrăvite şi pictate cu personaje din desene animate şi poveşti, pentru a le face mai atractive pentru copii.

De asemenea, se vor organiza campanii de informare privind educaţia pentru sănătate în cartierele: Muncitoresc, Mociur, Dealu-Mare şi Calnic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *