Shadow

Combaterea discriminării copiilor romi şi integrarea lor

Proiectul în valoare de 1.8 milioane de euro va susţine cele mai vulnerabile categorii de copii în faţa stigmatizării şi a discriminării: copiii romi, copiii cu tulburări de sănătate mintală, copiii cu suferinţe psiho-emoţionale sau tulburări comportamentale, precum şi pentru combaterea acestor fenomene la nivelul societăţii.

Proiectul a fost lansat la Bucureşti, joi, 6 iulie 2014 la Şcoala Ion I.C. Brătianu 141, în prezenţa Ambasadorului Suediei ES Dl Anders Bengtcén, a Dnei Elisabeth Dahlin, Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii Suedia, a Dl. Cornel Oprişan, country manager IKEA şi a Dnei Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Salvaţi Copiii România.

Trei surse de stigmatizare

În cadrul acestei iniţiative, Salvaţi Copiii România va derula acţiuni care vor răspunde concret la unele din cele mai stringente probleme cu care se confruntă copiii, din cauza stigmatizării şi a stereotipurilor.

Vor fi abordate trei mari surse de stigmatizare şi de stereotipare negativă din societatea românească:

• apartenenţa la etnia romă ca o premisă a eşecului social

• bătaia ca formă de educare a copilului

• problemele de sănătate mentală ale copilului.

Stigmatizarea copiilor romi va fi contracarată prin intervenţii în comunitate şi atragerea acestora în sistemul educaţional, ca prim pas pentru a asigura integrarea lor socială şi accesul la oportunităţi de formare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *