Shadow

Romano ButiQ, printre cele mai bune 10 idei de inovare sociala din Europa

In urma unui proces de 8 luni in care au fost evaluate 600 de idei din 35 de tari, juriul a ales proiectul „Romano ButiQ – reteaua de cooperative mestesugaresti” drept finalist intre cele mai bune 10 idei de inovare sociala pentru Uniunea Europeana, in cadrul „EU Social Innovation Competition”. Printre cooperativele Romano ButiQ se numara si cele din regiunea Nord-Est de dezvoltare: Mironeasa, Romano ButiQ Iasi, Zece Prajini, Romano ButiQ Jazz, Fieraria RBQ, Grozesti (jud. Iasi), Dolhasca (jud. Suceava), Tolici (jud. Neamt), Negresti (jud. Vaslui) si Puscasi (jud Vaslui).

In cadrul finalei de la Bruxelles desfasurata sub patronajul domnului Jose Emanuel Barroso, presedintele Comisiei Europene a declarat catre echipele de proiect: „Voi trimiteti mesajul de care avem nevoie astazi in Europa: vremurile sunt grele, dar ati propus solutii creative la provocarile cu care ne confruntam. Energia imensa investita in proiectele voastre si inovatia sociala dovedita prin ele sprijina dezvoltarea economiilor noastre prin noile tipuri de activitati pe care le promoveaza. Sunteti cei mai buni ambasadori pe care ii avem pentru promovarea inovarii sociale in Europa”.

Echipa de proiect a fost reprezentata de Ciprian Necula, activist si Presedinte al Asociatiei Romano ButiQ siOana Toiu, antreprenor social si Director Executiv KCMC.

„Am fost mandri sa ducem o idee romaneasca la acest nivel de recunoastere, ca o incununare a celor trei ani de munca in dezvoltare. Anul acesta ne propunem sa extindem reteaua la nivelul altor state membre UE si sa lucram in continuare alaturi de mestesugari pentru a scoate la lumina valoarea adusa de ei acolo unde multi vad doar vulnerabilitate si probleme”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *