Shadow

Un medic francez gazduieste zeci de rromi intr-una dintre casele sale

Un medic francez dintr-un oras din nord-vestul Frantei gazduieste intr-o cladire a sa zeci de rromi romani care au fost evacuati de autoritati dintr-o tabara.

“Doctorul a salvat-o pe mama mea. Ar fi murit daca ar fi dormit afara”, povesteste Geanina Nicola, in varsta de 15 ani, una dintre zecile de persoane care au gasit refugiu intr-o casa goala din Roubaix, din apropiere de Lille, informeaza agentia AFP, citata de Liberation.

Cladirea apartine medicului lor generalist, fiind de fapt compusa din 400 de metri de cabinete medicale abandonate. Casa se afla intr-un cartier sarac al orasului si a fost transformata in locuinta sociala, zeci de rromi romani mutandu-se aici dupa ce, la sfarsitul lunii septembrie, au fost nevoiti sa paraseasca tabara in care se aflau, cu tot cu saltele si televizoare. Oamenii urmeaza sa petreaca iarna aici.

Medicul Christophe Lamarre este cel care va plati curentul si apa cladirii, care are mai multe chiuvete, patru toalete si un dus.

“Am facut un juramant. Fiind medicul lor, sunt obligat sa gasesc o solutie”, spune barbatul in varsta de 47 de ani.

Totul a inceput la sfarsitul lunii septembrie, cand fortele de ordine au evacuat o tabara din apropiere. Medicul, care trata pacienti rromi de cateva luni la cabinetul sau din centrul orasului, a venit la fata locului si a gasit pe trotuar o familie pe care o cunostea, compusa din sase persoane.

Leave a Reply

Your email address will not be published.