Shadow

Asociaţia “Iubire şi Speranţă” ajută copiii rromi

Proiectul depus de asociaţie la Fondul ONG pentru România are în vedere includerea în activităţi de tip after-school a 50 de copii rromi.

Asociaţia “Iubire şi Speranţă” din Roman îşi pune speranţe într-un proiect depus la Fondul ONG pentru România, care vizează includerea a 50 de copii rromi în două module de tip after-school: 35 de copii din strada Fabricii şi 15 copii din cartierele sărace ale oraşului. “De situaţia dramatică a rromilor din municipiul Roman s-au ocupat două ONG-uri: Fundaţia Umanitară «Pacea» şi Asociaţia «Iubire şi Speranţă». În anul şcolar 2011-2014 , Asociaţia «Iubire şi Speranţă» a pus bazele unui centru after-school pentru un grup de 30 de şcolari rromi din strada Fabricii, care a funcţionat în parteneriat cu parohia «Precista Mică» şi cu alte instituţii locale, dar, după doar 11 luni, din cauza condiţiilor dificile și a motivelor financiare și-a întrerupt activitatea”, a precizat părintele Mihăiţă Popovici, parohul Bisericii “Precista Mică” din Roman.

Proiectul a fost întrerupt, din lipsă de fonduri. Singura posibilitate de a continua susţinerea copiilor rromi a fost întocmirea unui proiect cu finanţare externă. Dacă proiectul va fi aprobat, copiii rromi vor avea acces facil pentru pregătirea lecţiilor în timpul anului şcolar, îşi vor ocupa timpul liber cu activităţi sportive, jocuri şi divertisment, vor participa la cursuri de igienă personală, educaţie morală şi civică. “Hrana zilnică oferită acestor copii elimină efectele subnutriţiei, motivează participarea la actul educaţional şi reduce riscurile abandonului şcolar, foarte frecvent întâlnit. Activităţile din timpul vacanţelor vor oferi copiilor posibilitatea de continuare a preocupărilor educative şi a ţinerii lor departe de factorii negativi sociali, cum ar fi cerşetoria şi infracţionalitatea. Educaţia sexuală a tinerilor, cu vârste între 13 şi 18 ani, din grupul celor 50 de copii selecţionaţi, va înlătura într-o mare măsură problemele grave care apar la vârsta minoră”, a spus părintele Popovici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *