Shadow

Consilier al lui Ponta: Nu cersetorii rromi, ci bancherii britanici ar trebui sa va ingrijoreze!

Britanicii ar trebui sa fie mai ingrijorati de bancherii care fura miliarde decat de rromii care cersesc pe strada, sustine Damian Draghici, consilier onorific al premierului Victor Ponta.

Draghici se asteapta ca relativ putini rromi sa migreze in Marea Britanie odata cu ridicarea in UE a restrictiilor pe piata muncii pentru romani si bulgari, care va avea loc la 1 ianuarie 2014, scrieHuffington Post.

“Cersetorii rromi aflati pe strada sunt vizibili, ei ne deranjeaza pentru ca cer o lira sau un euro. Si totusi, sunt bancheri care fura miliarde de euro, dar se pare ca acest lucru nu deranjeaza pe nimeni pentru ca ei se afla la etajul 60”, a comentat ironic Damian Draghici pentru cotidianul The Times.

Consilier al premierului Ponta pentru problemele cetatenilor de etnie rroma, Damian Draghici sustine ca acestora nu le place sa mearga in Marea Britanie pentru ca este prea frig, motiv pentru care el estimeaza ca doar 2-3.000 de rromi vor poposi in Marea Britanie in aceasta iarna.

“70% dintre rromii care au parasit Romania in ultimii 10 ani sunt deja integrati. Au copii care merg la scoala si se comporta ca si cetateni activi, platitori de taxe in locurile in care s-au stablit”, a mai declarat Damian Draghici.

Comentariile au fost facute in conditiile in care mai multi activisti conservatori i-au cerut premierului britanic David Cameron sa extinda controalele la granita pentru romanii si bulgarii care vor sa intre in tara. Mai mult, au existat voci care au cerut chiar prelungirea restrictiilor dupa 1 ianuarie 2014, cu riscul incalcarii tratatelor europene.

Leave a Reply

Your email address will not be published.