Mădălin Voicu: Românii sunt laşi şi trădători. Ceea ce ţiganii nu sunt

Rromii sunt priviti de multi drept cei mai saraci si mai huliti cetateni ai Europei. Comunitatea rroma are cei mai mici indicatori cheie din intreaga populatie europeana, cu cele mai mici venituri, cel mai mare nivel al somajului si cel mai prost acces la sistemul de sanatate si la serviciile publice.

Un raport al Amnesty International, publicat in acest an, arata ca toate acestea nu sunt doar un rezultat al saraciei, ci si al discriminarii sistematice si raspandite, dar si al incalcarilor drepturilor omului, al prejudecatilor, care au impins majoritatea rromilor catre marginile societatii.

Sunt rromii discriminati pentru ca unii dintre ei sunt infractori? Sau sunt discriminati numai pentru ca sunt rromi?

“Rromii sunt o etnie care are mari carente la educatie, la cultura, la informatii. Dupa parerea mea, discriminarea este atitudinea unui personaj neputincios. Este foarte usor sa discriminezi, in loc sa gasesti solutii. Discriminarea este o chestiune pentru oamenii primitivi, in orice zona a lumii, nu vorbesc numai de Romania.

De obicei, ea intervine pe fondul unei vieti insuficient de sigure, unde mizeria, neputinta si nesiguranta zilei de maine produc astfel de situatii. Daca oamenii ar fi linistiti, ar depasi faza aceasta cu discriminarea”, a declarat, pentru Ziare.com, Madalin Voicu.

Deputatul PSD este unul dintre rromii care isi recunoaste descendenta si care isi asuma denumirea de tigan. Spune ca “tiganii mi-au mancat ficatii”, dar in nici un caz nu da vina pe aceasta etnie pentru imaginea proasta pe care Romania o are in strainatate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.