Spiritul înfloreşte pe drumurile vieţii

Nepotrivirea dintre Dumnezeu şi viaţă alcătuieşte cea mai cruntă dramă a singurătăţii. Într-o lume a amărăciunii, oamenii sunt de fapt nişte obiecte care simt nevoia să existe, şi toate acestea se întâmplă în societatea românească şi România. Într-o lume compusă din romi săraci şi foarte săraci, cu câte  5-6 persoane într-un pat, cu ploşnite, gândaci şi păduchi, cu autorităţi pe care nici nu-i interesează sau nu le pasă, dar  le dă mâncare mai bună ca la spital,  cu romi şi români care n-au chef de muncă  şi consideră că în România munca nu e plătită, cu poliţişti stresaţi  de viaţa cotidiană, frecând menta, dar comportându-se frumos . Neexistând bătăi sau injurii din partea acestora. Ei încearcă să-i convingă pe romi să fie mai cuminţi, mai ascultători”.

Doamna Alina  Teodorescu, purtătoare de cuvânt a Poliţiei vâlcene, ar trebuie să fie mai curajoasă şi să-şi impună punctul de vedere. Dar, oare, mai există respect între cadre? Poate o simplă coincidenţă, în momentul în care şi-a propus proiectul şi doreşte reconsiderarea educaţiei  în procesul de educaţie şi se aduc argumente pro şi contra.

Motivul pentru care noi, romii, ţinem cu tot dinadinsul să fim liberi, este că dorim să  rămânem în adevăr şi nu în minciună.   Romii şi poliţistul ar trebui să se respecte reciproc şi a-şi transmite sentimente umane. Până şi faptul de a bea apă este un act religios.

Comisarul  şef   inspector al Poliţei Vâlcea, domnul Sărdărescu, conduce cu o mână forte, dând uneori speranţe semenilor săi. Comisarul şef Sărdărescu  nu vrea capul nimănui, ci vrea ca  atât ofiţeri, cât şi subofiţeri să fie respectaţi şi să nu se compromită în  afaceri dubioase   Cine crede că este o luptă cruntă între  romi şi poliţie, se înşeală amarnic, deoarece totul se bazează pe respect. Această luciditate a comandanţilor Sărdărescu şi Piron îi face consecvenţi în luarea deciziilor.
O minte judecă bine, două minţi judecă excepţional. Cutezanţa duce cu sine puterea şi magia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.