Două tabere de romi au fost demolate pentru că erau pe traseul Turului Franței

Agenția AFP scrie că autoritățile locale din Bondoufle au decis că desfiinţarea taberelor este justificată de “trecerea Turului Franţei”, pe şoseaua din sat.

Romii erau instalaţi la marginea drumului, ceea ce ar fi reprezentat “riscuri pentru securitate”, conform hotărârii primăriei din Bondoufle.

Cu toate că primarul localității, Jean Hartz, ar fi dat asigurări că romii vor avea unde să se mute, astăzi, el a negat aceste informații. “Am spus acele lucruri referitor la o singură familie, formată din circa zece persoane, care se află acolo de zece luni”, a explicat primarul, care susține că nu trecerea Turului Franței a fost motivul principal al deciziei.

Organizațiile pentru apărarea drepturilor omului au fost scandalizate de acest caz. Asociația Secours Catholique consideră evacuarea “de neacceptat din punct de vedere uman, absurdă din puncte de vedere economic şi de neînţeles din punct de vedere politic”.

Turul Franței este cea mai urmărită cursă ciclistică din lume, atrăgând o audiență foarte consistentă. Este mai mult decât o întrecere sportivă, este un element de propagandă turistică, Franța fiind una dintre țările cele mai vizitate din lume.

Ultima etapă, care va trece și prin micuța localitate bondoufle, se va încheia seara, cu sosirea la Paris, pe celebrul bulevard Champs Elysees.

Leave a Reply

Your email address will not be published.