Shadow

Sute de romi și-au instalat o tabără lângă Guvernul spaniol și nu pot fi evacuați în următoarele 6 luni

Capitala Spaniei – Madrid, a fost cucerită de romi! La numai câteva sute de metri de Guvernul spaniol, o tabără în care se adăpostesc câteva sute de suflete a apărut din senin, spre surprinderea autorităţilor.

Culmea – nimeni nu poate să-i evacueze, deoarece aceştia şi-au ridicat corturile pe un teren privat, iar guvernul Spaniol a dat o lege pentru protejarea persoanelor care ocupa proprietăţi private, astfel încât un proces ar dura cel puţin 6 luni.

Corturi care încotro, haine vechi şi tradiţionalul ceaun pentru gătit. Imaginile de o factură unică pot fi văzute la doar câteva zeci de metri de clădirea guvernului spaniol.

Romii nu au fost deranjaţi nici măcar atunci când au văzut camera de luat vederi.

Şi autorităţile spaniole, şi cei de la federaţia asociaţiilor de români din Europa sunt de părere că romii nu se vor da duşi nici măcar dacă ar fi să fie transportaţi gratis.

Cel mai probabil, romii vor rămâne în capitala Spaniei cel puţin încă 6 luni. Cam atât durează un proces în care este luată în calcul legea pentru protejarea persoanelor care ocupă proprietăţi private, o lege nouă de altfel în peninsulă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *