Ţiganii din România vor să aibă capitala la Cluj

Prim-vicepresedintele Partidei Romilor Pro Europa Cluj, Aurel Pascu, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca vor ca orasul Cluj-Napoca sa fie capitala spirituala si culturala a romilor din toata tara pentru ca aici romii au mai multe posibilitati de integrare sociala si pentru ca aici lipsesc clanurile, bulibasele si imparatii.

“Noi am dori ca municipiul Cluj-Napoca sa devina capitala romilor din Romania pentru ca aici romii au mai multe posibilitati de integrare sociala. Cluj este un centru universitar important, avem locuri pentru romi, sunt multi elevi romi la liceele si scolile din municipiu”, a afirmat miercuri, 13 februarie, Aurel Pascu, prim-vicepresedintele Partidei Romilor Pro Europa Cluj.

El isi justifica alegerea si pentru ca la Cluj nu exista regi si imparati romi, bulibase,dar nici clanuri care sa faca probleme. El mai aminteste ca si numarul de infractiuni savarsite de romi este unul scazut in aceasta zona.

“Dupa regionalizare vrem sa face o serie de asociatii care sa-i adune pe romi. Ma refer la asociatii culturale si sociale, unde politicul sa nu aiba ce cauta. Vrem sa iesim de sub etichetele sub care suntem acum noi, romii”, adauga Pascu.

Acesta sustine varianta cu opt regiuni fiindca, spune el, ar asigura o absorbtie mai buna a fondurilor europene. Nu sunt de acord cu varianta de regionalizare propusa de UDMR deoarece romii din secuime ar avea de suferit.

“Noi nu am dori ca romii din Mures, Harghita si Covasna sa fie asimilati ca maghiari”, subliniaza Aurel Pascu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.