Primarul Timişoarei: Romii să îşi manifeste tradiţiile în afara oraşului

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a făcut un apel către cetăţenii de etnie romă “să îşi manifeste tradiţiile în afara oraşului”, referindu-se la nunţile organizate în fiecare vară, la care se blochează străzi, el afirmând totodată că amenzile pentru astfel de petreceri sunt “ridicole”.

Nicolae Robu a declarat într-o conferinţă de presă, că şi cetăţenii romi “trebuie să înţeleagă că nu sunt mai presus de lege” şi că atunci când organizează nunţi trebuie să le facă în afara oraşului.

“Eu nu am nimic cu nicio etnie, dar şi cetăţenii romi trebuie să înţeleagă că nu pot fi mai presus de lege. Pretenţiile lor, să facă o dată pe an ce îi taie capul, eu nu le pot tolera. Am cerut Poliţiei Locale, celei naţionale şi Jandarmeriei să îşi facă datoria. Nu au decât să facă orice evenimente doresc (romii – n.r.), de orice anvergură, nu au decât să îşi manifeste tradiţiile, dar să şi le manifeste în afara oraşului. Există locaţii în afara oraşului, nu au decât să le identifice”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul a spus că amenzile pentru tulburarea liniştii publice în astfel de cazuri sunt derizorii.

“Amenzile sunt derizorii, ridicole, numai că legea stabileşte până la ce nivel pot fi aceste amenzi. Nu poţi să fii dincolo de prevederile legale. Eu presupun că Poliţia s-a dus la limita superioară. Dacă nu a făcut aşa, e cazul să o facă. Mesajul meu e unul categoric: Stop parangheliilor care deranjează oraşul şi deranjează cetăţenii”, a afirmat Robu.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Timiş, Mirela Drăghicioiu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că Poliţia a dat, în această vară, două amenzi pentru nerespectarea liniştii publice, în cazul a două nunţi de romi, şi a aplicat sancţiuni rutiere în cazul unor participanţi.

“S-au dat două amenzi, una de 200 de lei şi alta de 500 de lei, pentru nerespectarea liniştii şi ordinii publice, în cazul a două nunţi de romi petrecute la Timişoara. De asemenea, s-au aplicat sancţiuni pe linie rutieră. S-au reţinut două permise de conducere pentru că şoferii nu au respectat culoarea roşie a semaforului şi s-a întocmit un dosar penal pentru conducerea unui autoturism fără a fi înmatriculat”, a spus Mirela Drăghicioiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.