Shadow

Darius, romul linṣat lângă Paris, ar fi fost «vândut» de ai lui

Bătut cu bestialitate de niṣte tineri din periferia Parisului, adolescentul rom de origine română poreclit «Darius» – pe numele său adevàrat Gheorghe Frunză C. – ar fi fost denunṭat de ai lui. Iată ce reiese dintr-o lungă anchetă publicată de ziarul Libération.

Ancheta criminală privind linṣajul căruia i-a căzut victimă acum două luni la Pierrefitte Gheorghe Frunză C., alias « Darius », bate pasul pe loc. Judecătorul care instruieṣte dosarul pentru « tentativă de omucidere, răpire ṣi sechestrare în bandă organizată », a stat totuṣi de vorbă cu victima acum o lună. « De abia ieṣit din comă, adolescentul nu a putut să-ṣi amintească anumite detalii având în vedere că loviturile pe care le-a primit în cap l-au făcut repede să-ṣi piardă cunoṣtinṭa », scrie Libération. Gheorghe ṭine însă minte ce s-a întâmplat înainte ca să fie linṣat.

Ziariṣtii de la Libération afirmă că ancheta judiciară a ajuns până acum la concluzia că un grup de circa 10-12 tineri de origine africană ar fi venit în seara lui 13 iunie în tabăra de romi unde locuia Darius cu ai săi ca să-l caute pe adolescent. Acesta era bănuit că ar fi fost în ziua aia la originea unei tentative de spargere în apartamentul unui magrebin care locuia peste drum. Intrebat de judecător despre această ipoteză, Gheorghe – implicat déjà în trecut în mai multe afaceri de hoṭie – a negat orice tentativă de spargere.

Anchetatorii au mai aflat – ṣi au dovada graṭie unui telefon mobil – că Gheorghe ar fi fost dat pe mâna tinerilor africani, « vândut » chiar, de romii din tabără ca să scape de tărăboi. Tinerii l-au luat aṣadar pe sus pe Gheorghe, l-au dus undeva ca să-l bată zdravăn ṣi după ce au încercat în zadar să-l dea înapoi familiei contra bani, l-au lăsat drept mort într-un căruṭ de supermarket pe marginea unei ṣosele.

Judecătorul care instruieṣte cazul ar putea decide oricând să-i interpeleze pe suspecṭii africani dar ṣi pe câṭiva romi. Apropiaṭi ai dosarului se tem însă că această afacere nu se va rezolva vreodată. Cu toate că Gheorghe a fost victima unei tentative de omucidere, are ṣi el niṣte lucruri să-ṣi reproṣeze. « Autorii acestei răzbunări private n-o să recunoască niciodată faptele iar romii, care nu sunt nici ei toṭi curaṭi, nu vor recunoaṣte pozele suspecṭilor acestui linṣaj », scrie Libération. Nici de o parte nici de alta nimeni nu are interes ca această afacere să se rezolve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *