Shadow

Roma Pride sărbătorit la Iaşi în diversitate! Confluenţe 2O14

Tinerii voluntari de la Gipsy Eye au sarbatorit “Roma Pride” impreuna cu prietenii lor de la asociatiile etniilor din Romania. Astfel , italieni, maghiari, greci, ruşi lipoveni, ucraineni, poloni, romanii sau romi s-au bucurat cu totii de o zi speciala cand traditia, dansul, muzica si costumele au fost in centrul atentiei in cadrul festivalului Confluente.Image

Parada portului tradițional ce s-a desfasurat pe traseul Bd. Ștefan cel Mare – Piața Unirii – Casa de Cultură a Studenților Iași a fost pe placul tinerilor de la GipsyEye care imbinand traditionalul cu modernul au atras simpatia trecatorilor.

« Astăzi la Bucuresti si lasi , tinerii romi au afirmat inca o data ca suntem mandri ca suntem romi. Ne bucuram sa impartim bucuria noastra cu tinerii de la celelalte asociatii. Sunt trei ani de cand participam la Confluente si ne bucuram de aprecierea tuturor » a precizat Dragos, vicepresedintele asociatiei.

Dupa parada, tinerii romi le-au pregatit celor care au trecut pragul Casei de Cultura a Studentilor un stand cu date despre istoria si cultura romilor, potcoave dar si oferte de voluntariat. De asemnea, doritorii au putut sa consulte cartile vii: Ionut , rom ursar dansator si Ghiocel, rom caldarar de la Grajduri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *