Shadow

Paradă a costumelor şi concurs de dansuri ţigăneşti, la Centrul Şcolar „Alexandru Roşca”

Copiii din trei şcoli lugojene au participat la evenimentul organizat la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Alexandru Roşca”. Evenimentul ajuns la cea de-a patra ediţie urmăreşte trezirea interesului elevilor pentru promovarea şi conservarea tradiţiei şi a portului deosebit al etniei rome. Copiii de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Alexandru Roşca”, împreună cu cei de la Şcolile Gimnaziale Nr. 2, Nr. 3 şi „Eftimie Murgu” au participat la o paradă a costumelor specifice, în care fiecare şi-a etalat propriul costum, dar şi la un concurs de dans.

„Pentru că astăzi este o mare sărbătoare, am vrut să marcăm această zi printr-o acţiune frumoasă în şcoala noastră. Copiii prezintă momente artistice, copiii şcolii noastre, împreună cu copiii de la Şcolile Gimnaziale Nr. 2, Nr. 3 şi „Eftimie Murgu”. Ei dansează, cântă împreună, se simt bine împreună şi copiii cu cerinţe educative speciale demonstrează şi de această dată că pot depăşi orice graniţe, atât cele etnice, cât şi cele legate de ei şi copiii din învăţământul de masă”, a declarat directoarea Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Alexandru Roşca”, Viorica Paraschivu.

Evenimentul s-a încheiat cu o festivitate de premiere, în cadrul căreia au fost acordate diplome: pentru cel mai bun dansator, pentru cele mai frumoase costume şi pentru coregrafie. „Portul, obiceiurile şi tradiţiile romilor” este un eveniment prevăzut în Agenda Culturală a Consiliului Judeţean Timiş, pe anul şcolar 2014-2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *