Shadow

“Sănătatea mai aproape de tine”

435 de pacienți neasigurați de etnie rromă, au fost selectați pentru un set de analize medicale gratuit, prin proiectul „Sănătatea mai aproape de tine” finanțat de Agenția Națională pentru Rromi.

Proiectul „Sănătatea mai aprope de tine” prin programul Anul European al Cetățenilor, a fost lansat la Sediul Partidelor Romilor – Filiala Olt. Au fost prezenți: reprezentanții Partidei Romilor, Prefectura Olt, Direcția de Sănătate Publică, Direcția de Asistență Socială din cadrul primăriei Slatina și primăriile din localitățile vizate de proiect.

Prin acest proiect, cetățenii de etnie rromă din comunitățile din Slatina, Balș, Piatra-Olt, Drăgănești-Olt și Iancu Jianu, vor fi investigaţi din punct de vedere al sănătăţii. 215 persoane din Slatina, 60 din Balș, 50 din Piatra Olt, 70 din Drăgănești Olt și 40 din Iancu Jianu vor putea beneficia de un set minimal de analize medicale gratuite, cum ar fi VSH, biochimie, TGO, TGP, emoleucogramă completă, electrocardiogramă, măsurarea tensiunii arteriale, talie, greutate, analize de urină.

Cei mai mulţi dintre beneficiari, persoane care au probleme de sănătate, au venituri mici şi nu sunt asiguraţi medical, vor fi selectaţi din comunitatea de romi din Slatina. Analizele medicale vor fi efectuate cu sprijinul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, interpretarea rezultatelor analizelor va fi făcută tot de medicii de specialitate ai acestei unităţi sanitare iar pentru tratamentul de care vor avea nevoie, președintele Partidei Romilor „Pro Europa” filiala Olt, Sandu Curt a promis că va găsi o modalitate.

„După încheierea proiectului, Asociaţia pentru Dezvoltarea Economiei Sociale Olt, împreună cu Direcţia de Sănătate Publică Olt, vor sprijini şi vor îndruma persoanele care suferă de anumite afecţiuni diagnosticate în urma evaluării analizelor efectuate de Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Parteneriatele încheiate în cadrul proiectului vor fi reînnoite cu acordul părţilor şi sperăm să derulăm proiecte similare şi în alte localităţi din judeţ unde există comunităţi importante de romi”, a declarat Cristina Mihai, consilierul pentru romi din cadrul Instituţiei Prefectului Olt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *