Shadow

“Atelierul de Mături Clejani”

Proiectul își propune dezvoltarea cooperativei meșteșugărești “Atelierul de Mături Clejani” din Comuna Clejani, jud Giurgiu. Atelierul de mături din Clejani este o cooperativă de meșteșugari romi înființată în cadrul proiectului Romano Cher – Casa Romilor și are 13 membrii cooperatori.

În cadrul proiectului ne concentrăm pe eficientizarea producției și a vânzărilor din cooperativă și pe dezvoltarea de noi produse.

De asemenea, prin intermediul acestui proiect cooperativa își sporește accesul la piața de larg consum, creând astfel premisele pentru o dezvoltare de lungă durată.

Prin Atelierul de Mături, 10 familii de romi din Clejani au venituri constante din producția și vânzarea de mături realizate cu răbdarea și măiestria moștenite din generație în generație de măturari.

În 2014, la festivalul urban “Femei pe Mătăsari“, cunoscutul actor de etnie romă Sorin Sandu a demitizat povestea vrăjitoarelor și a combătut ideile preconcepute despre femeia romă într-un joc împreună cu vizitatorii despre rolul vechi și actual al măturii produse manual.

Leave a Reply

Your email address will not be published.