Shadow

Ponta, despre Schengen: Mare ipocrizie din partea unor politicieni europeni. Când o să rezolvăm problema romilor, o să fie cu melcii

Premierul Victor Ponta a explicat, sâmbătă, de la Bistriţa, că problema intrării României în spaţiul Schengen are origini politice. “Din păcate, s-a întâmplat şi în alte ţări. Acum sunt alegeri în Franţa, s-au terminat cele din Germania. Există o mare ipocrizie şi demagogie din partea unor politicieni din aceste ţări. Se promovează ideea asta cu problema romilor, ca justificare. O să fie probleme cu romii, sunt probleme şi acum şi o să fie şi de acum, până când România nu va avea o strategie clară de integrare a romilor. Guvernul României are responsabilităţi şi trebuie să implementeze strategia dar minciuna din diverse ţări europene că “nu primim România din cauza romilor” este evidentă dintr-un motiv simplu – romii sunt deja acolo”, a explicat Ponta.

Premierul a arătat că şi dacă se rezolvă problema romilor, state europene vor găsi şi alte probleme să blocheze intrarea României în Schenge, din cauza campaniilor electorale.

“Demagogia şi ipocrizia prezente în campaniile electorale sunt peste tot, nu doar în România. Cât despre romi, noi am făcut tot ce se poate face din partea României, avem graniţele securizate, avem MCV-ul. Când o să rezolvăm cu romii, o să fie cu melcii, sau mai ştiu eu ce.

Leave a Reply

Your email address will not be published.