Shadow

INCREDIBIL! Un raport al Comisiei Europene INVENTEAZĂ o entitate secuiască pe teritoriu României şi cere statului să acorde împrumuturi preferenţiale pentru romi

Un raport al Comisiei Europene împotriva Rasismului şi Intoleranţei(ECRI) cu privire la România afirmă că “Ţinutul Secuiesc a existat ca entitate legală din timpurile Evului Mediu până la Compromisul Austro-Ungar din 1867, devenind parte din România în 1920. Din timpuri medievale a avut propriul său steag și propria sa stemă“, după cum a descoperit . ECRI aparţine de Consiliul Europei.

De fapt, este vorba despre reprezentarea naţiunii secuieşti pe stema fostului stat Transilvania, nicidecum a unei entităţi politico-administrative. Această reprezentare a fost preluată şi pe actuala emblemă de stat a României.

Mai mult raportorii europeni mint şi când susţin că arborarea steagului secuiesc ar fi fost declarată legală de tribunalul Covasna, când de fapt a fost exact pe dos (Click aici pentru detalii).

Aceştia afirmă că steagul aşa-zisului Ţinut Secuiesc este egal,conform legii, cu un steag al unui judeţ, “uitând” că judeţele sunt unităţi administrative legale, în timp ce “Ţinutul Secuiesc” este doar o denumire informală, dată de etnicii maghiari pentru judeţele Covasna, Harghita şi Mureş.

O altă problemă a României, conform Raportului respectiv o reprezintă ţiganii(romii). În timp ce în Franţa aceştia sunt linşaţi de către mulţime pe străzi, iar în Norvegia se iau măsuri legale împotriva lor, Raportul recomandă României, nici mai mult nici mai puţin, ca ”autoritățile să stabilească programe care să acorde împrumuturi preferențiale romilor și măsuri pozitive de recrutare.”

Totodată, raportorii notează că romii continuă să fie discriminaţi, deoarece “elevii romi sunt așezați în spatele clasei, că profesorii îi ignoră și că alți elevi îi tratează cu răutate“.

Nici Biserica Ortodoxă Română nu este scutită de probleme, conform raportorilor europeni. BOR este reclamată pentru că ” a înapoiat cu întârziere bisericile Greco-Catolice primite în 1948 de la stat și adesea a refuzat să facă acest lucru“.

Documentul recomandă autorităţilor “să-și asume un rol conducător în rezolvarea disputelor referitoare la proprietăți dintre Biserica Ortodoxă și Biserica GrecoCatolică”, deşi, conform legii, cultele sunt autonome faţă de statul român.

Leave a Reply

Your email address will not be published.